INTERJÚ - HOGYAN HOGYAN NÖVEKED TÖRTÉNELEK A HÓNAPON?

16.02.2018 23:43

A fogadók közül már többen kérdezték, valóban lehetséges-e egy szolid, állandó jellegű pénzkereseti lehetőség kiépítése árfolyamokon alapuló fogadásokon keresztül. Ezért úgy döntöttünk, megkérdezünk egy hosszútávi tapasztalatokkal rendelkező fogadó egyént, aki egyben a professzionális fogadók és elemzők egyesületének elnöke, amely egyesület a milliomos-fogado.com honlapon keresztül közös erőbevetéssel nyújt saját klienseinek minőségi, sikerrel tetőződő, az árfolyamokon alapuló fogadásokra adott tippekben alapuló szolgáltatásokat.

Jó napot, Péter. Mielőtt felvetném a fogadásokon keresztüli pénzkeresés témáját, bemutatná röviden a milliomos-fogado.com honlapon felsorakozott csapatot, és felvázolná nagy vonalakban, milyen feladatot lát el?

Jó napot. Először is köszönöm szépen, hogy ez a beszélgetés megtörténhetett, és a bevezetőben említett kisebb ajánlást (mosoly).  A csapat nyolc tagú, és klienseink részére állandó jelleggel elemzéseken, valamint tippeken dolgozik, plusz ehhez még számoljuk hozzá azt a több mint tizenegy egyént számláló csapatot, amely külsőleg besegít nekünk – ez zömében értékes információk beszerzését jelenti, amelyeket önerőből nem lennénk képesek megkapni. Belső csapatunk elsősorban olyan nyilvánosan elérhető adatok aprólékos elemzését végzi, ahol láthatók az értékek, továbbá magába foglalja az információk beszerzését külsőleg együttműködő kulcsembereinktől, és nem utolsósorban a klienseinkről történő gondoskodást. Tagjaink között megtalálható például két egykori bookmaker, néhány profi futballista, illetve elemző stb. is. Bővített „szűrőnknek“ köszönhetően, naprakészen képesek vagyunk kiválasztani több, minőségi árfolyamot kimutató tippet, és reméljük, hogy azok a mi saját hasznunkat is szolgálják (persze klienseink hasznát szintén), de most egy picit alighanem előre futottam.

Köszönöm a terjedelmes választ. Úgy látom, a tippeket illetően valóban sok ember munkája áll a háttérben. De térjünk vissza a legelejére. Ön személyesen hogyan került kapcsolatba a fogadásokkal?

Hát, valószínűleg úgy, mint minden többi fogadó – egy kis pénzre akartam szert tenni ezáltal, és ehhez a fogadást egy szuper lehetőségnek láttam. Na persze – mint valamennyi tapasztalatlan zöldfülű, aki saját rizikójára tesz fogadást – többször is elég keményen „pofára estem“. Ez számomra afféle leleményes időszak volt. Fogadások kötése, a neten kiböngészett blogokból, diszkurzusokból, fogadóirodák gyakran botcsinálta elemzése alapján… Sőt, még csak a konkrét csapatok személyes ajánlásait meghallgatva (nevetés). Ami azt illeti, most örömmel tölt el, hogy jelenleg olyan embereknek, mint amilyen annak idején én is voltam, segítünk pénzt keresni olyan fogadásokon keresztül, amelyeknek valóban értelme van. 

Válaszai alapján már tulajdonképpen magától adódik arra az alapvető kérdésre a válasz, amelyet úgy az újdonsült, úgy a „menő“ fogadók fel szoktak tenni: Fogadásokon keresztül tényleg hosszú távon jól lehet keresni?

A válaszom – természetesen igen. Hogyha ezt valaki lelkiismeretesen, fegyelmezetten és tapasztalatok alapján teszi. A fogadók zöme a nyilvánosság számára szokásosan hozzáférhető tippek alapján, vagy a nagyesélyű ismert csapatokat, esetleg személyes kedvenceket megválasztva teszi meg fogadásait, ami nyilvánvalóan hosszú távon nem fog működni. Ha valaki a fogadásokon keresztül akar megélni, rá kell jönnie, hogy mint minden más kereseti lehetőségnél, itt is, mármint a fogadások esetében, a legelején rá kell valami minimumot áldoznia. Ehhez úgy kell hozzáállni, mint egy bizniszhez. Hogyha kezdetekben nem fog félni egy kis befektetéstől, és fogadásait lelkiismeretesen, okosan, a meccsek hitelesített, minőségi elemzéseit figyelembe véve fogja megtenni, az fogadásokkal elég szépen megélhet. Egyébként, ennek élő példái mi magunk és klienseink vagyunk. Viszont annyi igaz, hogy a fogadók nagyobb része hosszútávon figyelve veszteséges. De viszont örömmel mondhatom, hogy ez a mi esetünkben nem így van (mosoly).

Mit tegyen tehát az, aki fogadásokon keresztül hosszútávon akarja fenntartani magát, vagy legalábbis egy kis mellékesre van szüksége? 

Mindenek előtt meg kell tanulnia a fegyelmet, főleg ami a tétek összegét illeti. A fogadásba vetett pénzösszegnek semmi esetben nem szabad függenie jelenlegi érzéseinktől, vagy hangulatunktól. Itt egy hosszú időre előre betervezett, folyamatnak kell lezajlania, egy átlagos összegű fogadási befektetéssel, s ezt az összeget az árfolyam és általában a teljes kiterjedésű elemzések alapján vagyunk képesek kikalkulálni. Egy további fontos dolog, illetve tulajdonság, amelynek eltulajdonítása döntő jellegű, a kitartás és az állandóság – mégpedig úgy a jó, úgy a rossz időkben. Ami viszont a legfontosabb: hogy a fogadások valóban hosszú távon működjenek, szükséges a minőségi elemzés és információ. Az információ és az alapos elemzés kulcsfontosságú befolyással van arra, hogy végezetül nyertesek, vagy vesztesek leszünk-e. Gondoljon vissza arra, amit az előzőekben a fogadásról mint egy üzletről mondtam. (mosoly) Mindenki, aki a fogadással tényleg komolyan gondolja, kéne, hogy kiépítsen magának egy legalább három főből álló csapatot. Közülük az egyik az egyes klubokon belüli kapcsolatok kiépítésének feladatát látná el – ez alatt magukat az egyes játékosokat, családtagjaikat stb. értem. A kapcsolatok kiépítése egy hosszadalmas folyamat, azoknak köszönhetően sokkal könnyebb lesz hozzájutni a fontos háttérinfókhoz, amelyek nélkül a fogadás sikere bizonytalan. A másik csapattagnak bizonyos tapasztalatokkal kellene rendelkeznie a helyes árfolyam megállapítását illetően, hogy képes legyen minden nehézség nélkül felfedni az esetlegesen előnyösebb árfolyamokat, amelyek időről időre felbukkannak a bookmakerek ballépéseinek következtében. És itt van a harmadik fontos láncszem, ami nélkül az egész nem tudna működni, az az elemző ember, aki összerakja az összes rendelkezésre álló információt – a meccsről, az egyes játékosokról, azok közelmúltjáról stb. Egy ilyen minimalisztikusan összeállított csapat nélkül nem beszélhetünk hosszútávon keresőképesen működő fogadásokról, csak hazárdjátékról.

Egy ilyen csapat fenntartása viszont eléggé költséges, nem?

Hát igen. Az embernek számítania kell legkevesebb 3.000 EUR havi költséggel, ami csak magának az elengedhetetlen csapatnak a működését tartja fenn. Tehát szükség van egy előre betervezett költségvetésre, hogy minden megtérülhessen a fogadásokból. Ezen kívül szükség van a csapat színvonalának megtartására, továbbképzésére, ami szintén nem ingyen van. A VIP fogadások csapat fenntartásával kapcsolatos költségek nem egy esetben elérik a havi egy 30 000 EUR is.

Ezt hogy tudja megtenni valaki, ha nincs ekkora büdzséje, tehát hogy egy saját csapat fenntartása kifizetődő legyen számára?

Ez pofonegyszerű – pontosan ilyen egyéneknek vagyunk itt mi (és többségük ide tartozik), akiknek felajánljuk szolgáltatásainkat. Havi 39 EUR koronáért minden kliensnek szerviz-szolgáltatást nyújtunk, számára alaposan elvégzett elemzéseket, tippeket adunk, amelyeknek átvitt értéke több száz ezerre rúg ki. Ezen felül, csapatunk olyannyira komplex és tapasztalatokkal rendelkező, hogy még az előbb felvázolt fogadó saját háromtagú csapata sem lenne képes velünk lépést tartani. Mi mindent minőségben, lelkiismeretesen, és sikerrel koronázva végzünk.

Végezetül még felteszem a kérdést: hány kliensük van jelenleg? És korlátozott-e valamiféleképp az érdeklődők száma?

Ezt per pillanat pontosan számban megmondani nem tudom, ennek ellenére a jelenlegi létszám körülbelül 350 kliens lehet. A virális hatásnak köszönhetően, ez a szám egyre nagyobb tempóban növekszik. Az árfolyamok megóvásának, valamint az információk túlterjedésének megakadályozása érdekében, szeretnénk az újabb tagok toborzását befejezni az 500. kliens elérésével. Merthogy, a fogadások még mindig bevételeink elsődleges forrását képezik –a vipsazky.cz honlapunk bevételei inkább a csapat fenntartásával összefüggő kiadások egy részét fedezik. 

Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert kívánok.

 

 

Lépj be tagjaink közé, és kezdj el pénzt keresni fogadásokon keresztül még ma!

Tagság lehetőségei